Stressivapaa Saimaa matkailumaailman kartalle

Etelä-Karjalan ja muun Saimaan alueen matkailutuotteita ja -palveluja sekä matkailumarkkinointia ryhdytään nyt kehittämään kovin tavoittein. Alue halutaan nostaa kansainvälisesti Suomen matkakohteiden kärkikolmikkoon stressittömänä vyöhykkeenä, jossa voi kokea aitoja elämyksiä, saada loistavaa palvelua ja nauttia ihmiselle hyvää tekevästä tunnelmasta.

Saimaan aluetta ryhdytään markkinoimaan kansainvälisille matkailijoille eksoottisena uutuutena, jossa voi kokea autenttisia elämyksiä turvallisesti ja stressittömästi. Seudulla riittää matkailijoille valinnanvaraa: rantasaunan rauhasta keskelle ennenkokemattomia tapahtumia ja kulttuurisia kiertomatkoja. Tarjolla on kylpylöitä ja risteilyjä, lähiruokaa ja luonnon harmoniaa, hyvinvointipalveluja ja ostoskohteita, urheilijoille treenipaikkoja ja lapsille seikkailupuistoja. Ja nurkan takaa löytyy Pietari, jossa voi piipahtaa helposti samalla reissulla.

-Saimaan alueella on kaikki se, mikä kiinnostaa nyt matkailijoita ympäri maailman. Puhdas, luonnonläheinen ja turvallinen ympäristö kahden metropolin puolivälissä on täynnä erikoisia ja uniikkeja elämyksiä. Meidän pitää vain näyttää voimamme ja hioa yhdessä matkailutuotteemme ja -palvelumme huippukuntoon koko Saimaan alueella. Meillä on nyt kaikki osaaminen ja mahdollisuudet luoda Saimaan alueesta yhtenäinen, selkeä mielikuva, joka houkuttelee niin kotimaisia matkailijoita kuin ostovoimaisia vieraita Kiinaa ja Japania myöten, venäläisiä unohtamatta, toteaa goSaimaa Oy:n brändi- ja markkinointijohtaja Juha Sorjonen .

Uudet kumppanit

Brändin rakentamiseen ja kansainvälisten digitaalisten kanavien hyödyntämiseen saadaan uusien kumppanien myötä vahvaa tukea. Lake Saimaa, Purest Finland -hankkeeseen kilpailutettiin kumppaneiksi markkinointialan toimistoja. Tarjouskilpailutuksen voittajaksi tuli markkinointi- ja viestintätoimisto SEK sekä Mediatoimisto Voitto.

-SEKin ja Voiton kokemus, osaamisen taso ja innovatiivisuus ovat hyvin vakuuttavia. Heillä on todella kirkas näkemys toimintaympäristömme nykytilasta ja tavoitteista. Toteutussuunnitelma oli konkreettinen ja tarvevetoinen ja toimintamalli asiakaslähtöinen ja moderni. Kokonaisuudessaan heidän kokemuksensa, näkemyksenä ja ehdotuksensa istuvat erinomaisesti Saimaan matkailuelinkeinoelämän tarpeisiin, kertoo Sorjonen.