Uusi eteläsiipi avattiin Helsinki-Vantaalla

Helsinki-Vantaan uusi eteläsiipi avattiin matkustajien ja lentoliikenteen käyttöön maanantaina 10. heinäkuuta. Ensimmäinen lento terminaalin majesteettisesta laajennusosasta lähti portti 54:lta kello 14.10 New Yorkiin Finnairin operoimana.

– Testimatkustajilta saamamme palautteen ja testitulosten perusteella uusi eteläsiipi on valoisa, viihtyisä ja toimiva osa lentoasemaa ja se voitiin ottaa oikopäätä käyttöön. Eteläsiiven avaaminen lentoliikenteen käyttöön on ainutlaatuinen hetki lentoaseman historiassa ja kiitän kaikkia testiin osallistuneita tärkeästä panoksesta Helsinki-Vantaan kehittämisen hyväksi, sanoo Finavian tekninen johtaja Henri Hansson.

Uudisosa otettiin käyttöön historiallisesti merkittävänä päivänä. Tismalleen samana päivänä 65 vuotta sitten, 10.7.1952, vietettiin Helsingin lentoaseman avajaisia Suomen ja Olympialippujen liehuessa Seutulan aurinkoisessa kesäsäässä.

Kakkosterminaalin eteläkärkeen valmistunut uusi laajennusosa palvelee muun muassa Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan matkustavia.

Uudisosa tarjoaa yli 8 300 neliötä lisätilaa matkustajille, kolme uutta laajarunkokoneen matkustajasiltaa ja Suomen ensimmäisen lentokenttäliukukäytävän. Ne sujuvoittavat matkantekoa ja vahvistavat entisestään Helsinki-Vantaan roolia Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen tärkeänä solmukohtana.